مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث

با سلام و خسته نباشید . پدربزرگ اینجانب دارای سه دختر می باشد که هر سه ازدواج کرده اند . ایشان به علت فوت همسر ازدواج مجدد کرده و دارای دو دختر نیز از همسر دوم که یکی ازدواج کرده و دومی در منزل پدری سکونت دارند. بعد از فوت پدربزرگ متوجه شدیم که ایشان در وصیت نامه ای کل دارایی خود را که یک باب منزل مسکونی می باشد به همسر دوم و دو فرزندش بخشیده است از آن سال مدتها گذشته و هنوز کسی در رابطه با این مسئله صحبتی نکرده است . سوال من این است در صورت فروش یا تقسیم ملک ایا فرزندان اول هم ارثی می برند یا قفط طبق وصیت نامه شامل همسر دوم و فرزندانش می باشد .
با تشکر

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

اگر متوفی در زمان حیاتش دارایی خود را به نام نزده باشد و فقط وصیت نامه درباره بخشش اموال نوشته باشد فقط تا یک سوم از اموال او طبق قانون می تواند بخشیده شود. بنابراین یک سوم به افرادی می رسد که او در وصیت نامه اش از آن ها نام برده. ولی دو سوم باقی مانده بین همگی (یعنی همسر دوم و فرزندان همسر اول و دوم) تقسیم می شود. به این صورت که یک هشتم از دو سوم باقیمانده به همسرش می رسد و مابقی بین دخترها چه از همسر دوم و چه از همسر اول به طور مساوی تقسیم می شود.