مشاوره حقوقی رایگان - انحصار وراثت

متوفی، عمو - بدون بچه - همسر زنده می باشد.
خواهر و برادر متوفی. یک خواهر و یک برادر(پدر بنده) که هر دو قبل از عموی من فوت کرده اند.
خواهرزاده . 3 نفر یک پسر و دو دختر
برادرزاده. 9 نفر . پنج دختر و چهار پسر
مشکل: عدم تعامل وراث - عدم همکاری همسر متوفی - ندادن اسناد توسط همسر متوفی به وراث برای پیگیری ارث - عدم داشتن اطلاعات درخصوص سهم الارث هرکدام از ورثه.
محل زندگی متوفی - البرز - شهرک گلدشت (نزدیک بهشت سکینه)

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

هر یک از وراث به تنهایی می تواند درخواست تحریر ترکه و مهر و موم ترکه به شورای حل اختلاف بدهد تا مقدار ترکه و دیون و طلب های متوفی مشخص شود. آگهی و اخطاریه های مربوطه قبل از جلسه تحریر ترکه برای وراث و نمایندگان قانونی آن ها و طلبکاران و بدهکاران متوفی فرستاده می شود و غیبت اشخاصی که برای تحریر ترکه احضار شده اند مانع از تحریر ترکه نمی شود.
در صورتی که متوفی فرزند یا نوه ای از همسر کنونی یا همسرهای قبلی خود نداشته باشد زوجه اش در صورت وجود یا عدم وجود وراث دیگر یک چهارم ارث می برد.
اگر برادر و خواهر متوفی قبل از متوفی فوت کرده باشند (در صورتی که متوفی وراث دیگر از جمله فرزند، پدر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ نداشته باشند) تنها ورثه اش برادر زاده و خواهر زاده هایش می شوند. در این حالت برای تقسیم ارث فرض می کنند که برادر و خواهر متوفی که قبل از او فوت کرده اند زنده اند و سهم الارث آن ها از برادر متوفایشان تعیین می شود و در ادامه بین فرزندان آن ها تقسیم می کنند. تقسیم سهم الارث برادر و خواهر پدری یا پدری و مادری بین فرزندان آنها این گونه است که هر پسر دو برابر هر دختر ارث می برد ولی سهم الارث برادر و خواهر مادری بین فرزندان آن ها بالسویه (مساوی) تقسیم می شود.