مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم سود شراکت

با سلام

بنده میخواهم با شخصی به طور شراکتی ابزارآلات سنگین خرید و فروش کنم.

این شخص سرمایه خودش را از پیش دارد. قرار ما بر این است که بنده 800 میلیون تومان به این شخص داده و بر این اساس در هر معامله به طور درصدی شریک شوم.کارهای خرید و فروش و تعمیرات ماشین آلات همه به عهده این شخص است.

پرسش من این است که تقسیم خرج کرد و هزینه ها (برای مثال تعمیرات ماشین آلات و کمیسیون) در این معاملات به چه صورت باید صورت بگیرد؟ هرکس بسته به درصد آورده باید این هزینه ها را بپردازد یا هرکس در نهایت بسته به درصد سودی که برده است؟

برای مثال:
قیمت خرید ماشین 950 میلیون - 800 میلیون سهم بنده و 150 میلیون سهم این شخص
آورده من : 84 درصد - آورده این شخص : 16 درصد
هزینه های کل: 40 میلیون
پس قیمت تمام شده: 990 میلیون
قیمت فروش : یک میلیارد و پنجاه میلیون
سود کل معامله: 60 میلیون

با این حساب سود من 42 درصد کل سود معامله و سود این شخص 58 درصد (16 42) خواهد بود.

در نهایت پرداخت هزینه ها به چه شکل باید باشد؟
84 درصد بنده و 16 درصد این شخص. در این صورت ایشان فقط در سود شریک من خواهد بود.
یا اینکه 42 درصد بنده و 58 درصد این شخص؟

با سپاس

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

اولا _همه چیز توافقی است می توانید هر توافق و قراردادی با رضایت همدیگر تنظیم کنید. فقط قراردادهای خلاف شرع و قانون ممنوع است. و توافق در خصوص نحوه تقسیم سود خلاف قانون و شرع نیست. منتها بازهم به شرطی که خیلی غیر متعارف نباشد.
ثانیا _ به نظر بنده بهتر است بر اساس درصد سودی که هر کس می برد مخارج هم تقسیم شود.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
پرداخت هزینه ها نیز براساس سود دریافتی باید پرداخت شود.
توجه داشته باشید که باید در خصوص دارایی و اینکه اگر در آینده نخواستید شراکت را ادامه بدید به چه نحو باید عمل بشه باید در قرارداد خود به همه این موارد اشاره کنید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
بستگي به مفاد قرارداد و توافقات حاصله دارد
وگرنه میزان آن را کارشناس تعیین خواهد کرد وصول نظریه کارشناسی قابل اعتراض است می‌توان بدان معترض شد مستند و مستدل از خویش دفاع نمایید میتوانید وکیل اختیار نمایید یا لایحه تخصصی تنظیم گردد و ارسال دارید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
شما باید قرارداد دقیق تنطیم نمایید و سود بر اساس توافقات طرفین محاسبه خواهد شد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
مدارک و مستندات مرتبط با مقوله طرح شده می‌بایست مورد مطالعه قرار گیرند تا پاسخ صحیح و جامع حقوقی ارائه گردد.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

همه موارد بالا مطابق توافق شما در شراکت‌نامه عقد مدنی است بهتر است در حین امضا وکیل متخصص همراه داشته باشید یا از طریق دادراه تماس بگیرید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

پرداخت هزینه ها نیز براساس سود دریافتی باید پرداخت شود. اما شما و ایشان هر جور تمایل دارید میتوانید توافق کنید