مشاوره حقوقی رایگان - مقدار پرداخت تاخیر چک برگشتی بابت ضمانت

با سلام من در سال 84 جهت فامیل خود چک کارمندی به ضمانت خرید خودرو لیزینگی گذاشتم متاسفانه ایشان دچار مشکل مالی شدن و از عهده پرداخت قسط برنیامدند و شرکت فروشنده چک بنده را در سال 94 برگشت زدند و بنده در سال 98 مبلغ چک را کامل و مسدود نمودم و به شرکت اطلاع دادم منتهی شرکت بدون اطلاع بنده در سال 95 بصورت غیابی حکم چک برگشتی گرفتند ولی اجرا نکردند در سال 99 باز بدون اطلاع من حکم جلب گرفتند و در سال 1402 با حکم جلب و مبلغ 500 میلیون جریمه بنده را مطلع کردند.
سوال: با توجه به اینکه من در سال 98 مبلغ چک را پر نمودم و بصورت شفاهی و با داشتن دو شاهد اطلاع دادم میزان تاخیر نباید از زمان ابتدا یا زمان برگشت تا زمان پر شدن حساب یعنی 94 تا 98 محاسبه گردد و اقدام شرکت جهت بالا بردن میزان تاخیر سواستفاده از این قضیه نیست. چرا در دادگاه بدوی شورای حل اختلاف به این موارد توجه نکردند و باز هم بنده را مقصر دانستند

پاسخ ها :

معصومه احمدی

سرکار خانم معصومه احمدی :

تاریخ خسارت تاخیر تادیه درمورد چک از تاریخ سررسید میباشد