مشاوره حقوقی رایگان - دادخواست اعسار از پرداخت دیه

سلام و خسته نباشید.
درتابستان سال 1402 من از شخصی شکایت کردم.تحت عنوان ایراد به ضرب و جرح عمدی تخریب خودرو و قدرت نمایی با چاقو.تقریبا دو ماه بعد ایشان محکوم شد به پرداخت دیه.قبل از محکومیت هم یک ماه زندان رفت که با قید وثیقه آزاد شد.جلسه اول دادرسی با هم توافق کردیم که دیه بنده را ظرف یک هفته پرداخت کنند.اما به توافقشان عمل نکردند‌.چند جلسه دیگر هم به دادگاه رفتیم و ایشان هردفعه از پرداخت دیه و جزای نقدی استنکاف کردند.تا این که رای قطعی صادر شد و قرار منع تعقیب و پرداخت دیه رسما صادر شد و به شعبه اجرای احکام رفت.اما باز هم از پرداخت دیه سر باز زدند حتی دوبار حکم جلب برایش صادر کردند که ایشان به دادگاه مراجعه نکردند.اما امروز پس از گذشت تقریبا 8 ماه از زمان وقوع جرم و 6 ماه از زمان محکومیت پدر ایشان برایش دادخواست اعسار دادند.
می خواستم بدونم دادخواست اعسار ایشان با توجه به عمدی بودن جرم و مدت زمان طولانی که گذشته و این شرایط مورد قبول دادگاه قرار میگیرد یا خیر .مبلغ دیه در زمان محکومیت 18 میلیون تومان بوده.که با نرخ جدید دیه میشود 24 میلیون تومان.و این که آیا میتوانم کاری کنم که دادخواست اعسار پذیرفته نشود؟با سپاس از شما.

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

ممکن است
بلی باید دفاع کنید که اولا مبلغی نیست ثانیا متمکن می باشد
ضمنا دادخواست خسارت ناشی از جرم هم می‌توانستید بدهید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله ممکن است
اگر محکوم علیه اموالی نداشته باشد حکم اعسار ایشان صادر خواهد شد

شهود ایشان را جرح نمایید
و

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله
شهود را جرح کنید و لایحه دفاعیه ارسال کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در صورتی که شخص تمکن نداشته باشد می‌تواند اظهار بدهد می‌توانید شهود را جرح نمایید