مشاوره حقوقی رایگان - برگشت چک ضمانت وام

با سلام و احترام
بنده ضامن بنده خدایی شدم و برای ضمانت یک چک به بانک ق... دادم، هفته گذشته از بانک تماس گرفتند که اقساط معوق شده است و چک شما را برگشت میزنیم. باتوجه به اینکه وام گیرنده آشنا است و مبلغ هم زیاد نبود (کل اقساط معوق 4.200 است) مهلت خواستم تا سر ماه با دریافت حقوق خودم پرداخت کنم. اما متاسفانه دیروز (28 آبان) چک رو برگشت زدن.
سوالم اینه که بنده چک را برای ضمانت اقساط داده ام و الان هم مبلغ معوق را به حساب خودم واریز کردم که برداشت کنند. تکلیف چک برگشتی چیست؟ آیا با وجود برگشت چک باید کل مبلغ وام را پرداخت کنم؟! یا فقط اقساط معوق کافی است؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

ضامن در واقع، جانشین وام‌گیرنده است و تمام مسئولیت‌های او را به عهده دارد. این مسئولیت به خودی خود سنگین است و اگر شخص وام‎‌گیرنده قسط‌هایش را نپردازد، بانک به صورت خودکار با ضامن تماس گرفته و قسط را از حقوق او برداشت می‌کند. ضامن به عنوان یک فرد حقیقی می‌تواند از فرد وام‌گیرنده شکایت کند و حق و حقوق مالی‌اش را از او بخواهد

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

بسمه تعالی .
سلام و ادب .

طبق نظر بنده شما بهتره که قانون مربوط به چک
و قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی رو مطالعه بفرمائید .

به نظر بنده . کسیکه به شما زنگ زده فقط به شما اطلاع داده که چک شما با گواهی عدم پرداخت صادره از بانک مواجه شده ودر واقع بصورت ساده برگشت خورده .

اما برگشت چک یک چیز هست و نحوه اجرا و شکایت در چک برگشتی امری دیگر هست .

و طبق مطلبی که شما فرمودین .
شما چک رو بابت ضمانت پرداخت اقساط به بانک دادین

که در این خصوص

بانک می تواند از حساب ضامن برداشت کند
معمولا برای برداشت از حساب حکم مراجع ذیصلاح لازم است ولی بانک ها و موسسات مالی در فرم قرارداد خود که قبل از دریافت وام توسط وام‌ گیرنده و ضامن امضا می‌ شود بندهایی را می‌ گنجانند که توسط آنها ضامن و وام‌ گیرنده به بانک اجازه برداشت از حساب خود را می‌ دهند. بنابراین اگر وام اقساط عقب افتاده داشته باشد و وام‌ گیرنده در دسترس نباشد، بانک می‌ تواند بدون حکم مراجع ذیصلاح اقدام به برداشت از حساب ضامن کند.