مشاوره حقوقی رایگان - خلع ید از ملک مشاعی

با سلام. گفته می شود که در خصوص خلع ید از ملک مشاعی دعوی خلع ید باید علیه کسی مطرح شود که بر ملک مدعی تصرف دارد. آیا اگر یک یا چند نفر از شرکای مشاعی ملکی را بدون رضایت یکی از شرکای مشاعی دیگر به اجاره دهند غاصب تلقی می شوند و در صورتی که غاصب محسوب شوند باید علیه همه آنان دادخواست خلع ید داد ( مستاجران و همه شرکا دیگر ) یا فقط آن فرد یا افرادی که در آن ملک بدون اجازه و یا بدون قراردادی ساکن هستند. توضیح اینکه منزل مسکونی غیر قابل افرازی را پنج نفر مالک می باشند که دو نفر آنها (زن و شوهر) در ملک سکونت دارند و با توافق بقیه شرکا مغازه و طبقه دیگری را اجاره داده ا ند. یکی از شرکای مشاعی رضایتی بر سکونت و اجاره دیگران ندارد و اجاره نامه را امضا نکرده است.

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، نسبت به تمام اشخاص متصرف باید دادخواست بدهید،زیرا در صورتی که تمام افراد قید نشوند و مورد ایراد خوانده قرار بگیرد ، دادگاه با توجه به ایراد عدم توجه دعوا نسبت به خوانده قرار رد دعوا صادر می نماید. اما با توجه به فرض مطرح شده از ناحیه شما اگر مالک مذکور در خصوص تصرف اشخاص در ملک بی اطلاع بوده و موجرین بدون رضایت وی ملک را اجاره داده باشند، می تواند دعوی تصرف عدوانی نیز اقامه نماید.