مشاوره حقوقی رایگان - چگونگی پرداخت مهریه و دریافت ارث در صورت فوت همسر

سلام. من آقا و متاهل هستم و بچه هم نداریم. خانم من دارای 1 مادر، 1 برادر و 2 خواهر می باشد. اگر خدای نکرده خانم من فوت کند:
1. من چگونه باید مهریه خانمم را به وراث پرداخت کنم؟
2. ارث خانم من چگونه تقسیم می شود؟
3. اگر مادر خانمم هم فوت کند، من چگونه باید مهریه خانمم را به وراث پرداخت کنم؟
4. اگر مادر خانمم هم فوت کند، ارث خانم من چگونه تقسیم می شود؟
لطفا به ترتیب شماره جواب بدهید. با تشکر

پاسخ ها :

مريم  مرادي دزكي

مريم مرادي دزكي :

سلام و وقت بخیر ....مهریه از جمله حقوق شخصی محسوب می شود و با فوت زوجه وراث نمیتوانند آن را. مطالبه نمایند.
در صورت فوت مادر پسر مالک نصف ترکه می شود و نصف دیگر ترکه بین دختران بالمناصفه تقسیم می شود .

مريم  مرادي دزكي

مريم مرادي دزكي :

مهریه پس از فوت زوجه به وراث میرسد مگر اینکه زوجه آن را بخشیده باشد.
منتظر المهدی:
طبق ماده 940 قانون مدنی، هر یك از زن و شوهر پس از فوت دیگری از همدیگر ارث می برند؛ توارث بین زن و شوهر هنگامی برقرار می شود كه رابطه زوجیت آنان دائمی باشد و در ازدواج موقت رابطه توارث برقرار نمی شود. اگر شوهر در زمان فوت دارای فرزند یا نوه باشد سهم زن یك هشتم و اگر فرزند یا نوه نداشته باشد، سهم زن یك چهارم از اموال شوهر است و اگر زن فرزند یا نوه داشته باشد شوهر یك چهارم و اگر فرزند یا نوه نداشته باشد یك دوم اموال زن را به ارث می برد و بقیه اموال ما بین سایر وراث تقسیم می شود.