مشاوره حقوقی رایگان - شرط در قرارداد مشارکت

با سلام و احترام ضمن تشکر از راهنمایی های قبلی که بسیار مفید واقع گردیده اند. سوالم را بشرح ذیل مطرح میکنم:
در یک قرارداد مشارکت تعهدات سازنده احداث یک طبقه پیلوت و چهار طبقه بالای آن میباشد و کلیه اسناد و مدارک اعم از پروانه ساخت و نامه های نظام مهندسی بر مبنای یک پیلوت و چهار طبقه بالای آن صادر شده است.
در یکی از شروط قرارداد که به جهت تضمین انجام تعهدات سازنده به نفع مالک در قرارداد درج گردیده بدین مضمون که (سازنده قبل از اجرای سازه طبقه پنجم مجاز به فروش و یا پیش فروش سهم الشرکه خود نیست) و بر اساس این شرط دادخواست ابطال معامله اینجانب با سازنده را به دادگاه ارائه کرده و در جلسه دادگاه به علت اینکه در پروانه ساخت و نامه های نظام مهندسی مجوز احداث تا طبقه چهارم بوده لذا این شرط، شرط غیر مقدور تلقی شده و در دادگاه نیز مورد قبول واقع شد و قاضی محترم بر اساس آن رای به رد دادخواست ابطال معامله داده ، حال مالک زمین اعتراض میکند که در نگارش شرط قرارداد ، اشتباها به جای طبقه چهارم، طبقه پنجم تایپ شده و این شرط همان دلالت بر طبقه چهارم مینماید چون سازنده تعهدی بر احداث طبقه پنجم نداشته که در قرارداد نیز شرط شده باشد. و این صرفا اشتباه تایپی بوه است .
حال از عالیجنابان اساتید حقوق استدعای راهنمای در جهت رد اعتراض مالک زمین را دارم. اجرکم عندالله

پاسخ ها :

حسن  ايزدي

جناب آقای حسن ايزدي :

سلام دوست عزیز. بنظر میرسه دادگاه با توجه به قصد طرفین در زمان تنظیم قرارداد، شواهد، امارات، قرائن و سایر محتویات پرونده باید متوجه مقصود طرفین شده و با ورود در ماهیت دعوی اظهار نظر کنه ضمن اینکه بنظر میرسه عنوان ابطال معامله صحیح نیست. موفق باشید. ایزدی