مشاوره حقوقی رایگان - مشکل ملک مشاع

با سلام و عرض احترام. پدر من همراه با یکی از بستگانمان مالک مشاع و قدیمی به مساحت 200 متر در ابادان بود، و هر کدام از آن دو یک سند سه دانگ جداگانه داشتند، و قرار گذاشتند هریک مالک یک نیمه مشخص ملک باشند، و به اختیار خود در آن سرمایه گذاری، کنند، و هر کس فقط از عواید قسمت خودش بهره مند شود (البته این قرار مکتوب ولی دستنویس بود). پدر من 6 سال پیش با هزینه خودش دو مغازه به مساحت کلی تقریبا 90 متر، و دو آپارتمان کوچک روی آن، هر کدام به مساحت تقریبا 65 متر ساخت. اما مالک دیگر در نیمه متعلق به خود ساخت و ساز چندانی انجام نداد، آن قسمت کهنه ساز مربوط به حدود 50 سال پیش می شد و ارزش مسکونی نداشت و فقط در بنای قدیمی آن مغازه ای به مساحت سی متر ساخته بودند. سه سال پیش (98) مالک قسمت کهنه ساز، سه دانگ خود را به قیمت تقریبا 450 میلیون تومان به فرد دیگری فروخت، با این شرط که خریدار تنها مالک قسمت کهنه ساز ملک باشد و حق تصرف و ادعایی درباره قسمت نوساز ملک نداشته باشد، و همه اینها در قرارداد فروش قید شده است، ضمن اینکه در این معامله هیچ مبلغی به پدر من تعلق نگرفت، و حتی از انجام معامله هم بی خبر بود. اکنون خریدار جدید مدعی سهم در قسمت نوساز ما شده است و کار را به شکایت کشانده و دادگاه هم به نفع وی رای داده است، یعنی اینکه ملک اول از ما خلع ید شود، و بعد به مزایده گذاشته شود و قیمت آن میان دو مالک نصف گردد. چکار می توانیم بکنیم؟ طرف شر خر است و خانه را به اسم خواهرش خریده است تا در مزایده خودش آن را بخرد. قبلا هم به خاطر همین کارها خانه اش را آتش زده بودند. آیا می توانیم از وی به عنوان کلاهبردار شکایت کنیم؟ یا راه حل دیگه یا که به خاطرتان می آید معرفی کنید، بسیار سپاسگذار می شویم- با تشکر

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است.