مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت ملک مسکونی با شخص اول طبق قرارداد و با شخص دوم طبق انتقال سند رسمی کدامیک مالک می باشند؟

وقتی مواجه می شویم با یک ملک که مالک ملک به وسیله مشاور املاک با قرارداد کد رهگیری ملک خود را فروخته است
و مالک ملک خود را به شخص دیگری به صورت انتقال سند رسمی می فروشد و شخص دوم که سند به آن منتقل گردیده اطلاع از قرارداد کد رهگیری شخص اول ندارد
به نظر شما طبق چه ماده قانونی می توان بگوییم که آیا قانون کسی را که مقدم ملک را معامله نموده را مالک جدید می داند یا کسی که سند رسمی به نام او است ؟؟
به نظر شما چه تدابیری باید به کار ببریم که این گونه معاملات را متضرر نشویم؟؟
لطفا نظرات خود را طبق مستند مواد قانونی ارایه بفرمایید

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .شما باید اثبات وقوع عقد بیع والزام به تنظیم سند رسمی دهید وباحکم دادگاه که تاریخ مبایعنامه شما مقدمتر بوده سند رسمی دوم را باطل سازید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

معامله اول صبح است و شما با اثبات آن میتوانید سند رسمی دوم را ابطال کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
جرم فروش مال غیر انجام شده است

و خریدار اول که با سند عادی ملک را خریده است ، مالک محسوب میشود
و انتقال سند مالکیت ، قابل ابطال است

خریدار اول باید ابتدا شکایت کیفری فروش مال غیر و خرید مال غیر و کلاهبرداری را بر علیه خریدار و فروشنده مطرح نماید

و سپس دادخواست ابطال اسناد انتقالی و سند مالکیت را به طرفیت فروشنده و خریدار اقامه نمایید و

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

معامله مقدم معتبر است و معامله دوم فضولی

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

میتوانید دادخواست ابطال سند رسمی را با ارایه مدارک مالکیت خودتان به دادگاه ارایه دهید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
کسی که زودتر معامله کرده مالک است و خریدار با سند رسمی اقدام به خرید مال غیر نموده است و معامله وی باطل است

محمد صفری

جناب آقای محمد صفری :

سلام و عرض ادب
دادخواست ابطال سند رسمی به استناد مبایعه نامه به ثبت برسانید .

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

از کمک یک وکیل بهرمند شوید یا با یک وکیل هم اه شوید برای معامله

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام سوال شما شامل چند سوال مجزا حقوقی است و باید بررسی شود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام برخی دادگاه ها انتقال با سند رسمی را تلف حکمی میدانند و به خریدار اول حق مطالبه خسارت میدهند

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

نيازمند بررسي است
با دانستن يك يا چند ماده قانوني مشكل حقوقي انجام پذير نيست

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

با سلام
مورد مطرح شده مصداق معامله معارض می‌باشد که نوعی کلاهبرداری بوده و طبق قانون مجازات جرم بوده و قابل شکایت کیفری می‌باشد.
مواد مربوط به قانون ثبت را مطالعه بفرمایید.

محسن جعفری

جناب آقای محسن جعفری :

با درود
ابتدا شکایت کیفری معامله معارض مستند به ماده 117 قانون ثبت مطرح نمایید و سپس ابطال معامله سند عادی رو درخواست نمایید . البته چنانچه ملک مذکور سابقه ثبتی نداشته باشد میتوان احراز و اثبات صحت معامله با سند عادی را درخواست نمود

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
1_ماده 1309 قانون مدنی بیان می دارد: «در مقابل سند رسمی یا سندی که اعتبار آن در محکمه محرز شده، دعوا که مخالف با مفاد یا مندرجات آن باشد به شهادت اثبات نمی گردد.»
2_شورای نگهبان به موجب نظریه شماره 2655 مورخ 8/8/1367، ماده ی 1309 قانون مدنی را خلاف موازین شرعی دانست و باطل اعلام نمود
3_ لذا با شهادت شهود و اثبات وقوع معامله در تاریخی مقدم بر تاریخ سند رسمی سند قابل ابطال در محاکم قضایی می باشد .

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی تنظیم نمایید