مشاوره حقوقی رایگان - معامله معارض ، بیع شرط

با سلام
بنده حدود یک سال پیش یک واحد آپارتمان را خریدم و ثمن معامله را به فروشنده پرداخت کردم و آپارتمان را تصرف کردم و اجاره دادم و مالک هم متعهد شد تا مدت چند ماه بعد پایان کار بگیرد و سند واحد را انتقال بدهد، بعد از گذشت چند ماه شخصی به من مراجعه کرد و ادعای خرید قبل از من را داشت، من و شخص که ادعای خریدار اول داشت شکایت کیفری فروش مال غیر و کلاهبرداری از فروشنده کردیم

در دادگاه اسنادی که خریدار اول ارائه داد یک قولنامه دستی به تاریخ 2سال قبل از من و یک برگ صورتجلسه که در ان با خریدار مقرر شده بود که تا تاریخ معینی(تاریخ بعد از خرید من بود) یا واحد آپارتمان را انتقال دهد یا مبلغ معینی به خریدار پرداخت کند (مبلغ پنج میلیارد)

در دفاعیات فروشنده گفت که درمعامله اول قصدی از بیع وجود نداشته و فقط قرض پول بوده که مبلغ پنچ میلیارد توسط شخص ثالثی چک به ایشان پرداخت شده و ایشان (یعنی خریدار اول) روی چک اقدام قانونی کرده و حکم جلب شخص ثالث هم دارد‌

از طرفی هم معامله من که معامله دوم بود را تایید کرد و گفت قصد از معامله با من بیع بوده و ملک را تصرف کرده

رای دادگاه این بود که در بیع شرط خریدار مملک نمیشود، و در تملیکی اتفاق نیفتاده که بخواد فروش مال غیری ممکن باشد و رای براعت گرفت.

حالا مجدد خریدار بیع شرط، تجدید نظر خواهی کرده در دادگاه تجدید نظر

سوال من این است که آیا ایشون میتونن در مالکیت من مشکلی ایجاد کنن؟ و رای دادگاه تجدید نظر میتونه بر علیه من باشه؟ یا اینکه این رای دادگاه اولیه تایید میشود؟
پیشنهاد شما چیه؟ ایا نیاز هست من لایحه ای بذارم؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله شما حتما لایحه بگذارید و از خود دفاع کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام بله دفاعیات خود را طی یک لایحه ارسال نمایید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتری و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر
طبق قانون بیع شرط مملک نیست و باعث تملیک خریدار نمیشود مگر بعد از تحقق شرط
پس در اصل چون در معامله اول تملیکی و انتقالی صورت نگرفته است پس جرم فروش مال غیر انجام نشده است و

نظر قاضی در مورد عدم تملیک در بیع شرط و فروش مال غیر صحیح است و شما مالک ملک محسوب خواهید شد و

مسعود رضا بلادری

جناب آقای مسعود رضا بلادری :

درود بر شما، اگر صحت معامله مقدم ثابت شود قرارداد بیع شما فضولی بوده است