مشاوره حقوقی رایگان - بند 4 از ماده 84 قانون آیین مدنی

سلام
ما در زمین هایی مشاعی در یک پلاک اصلی که شامل چندین قطعه زمین کشاورزی و مسکونی است دارای نیم شعیر سهم هستیم. تعداد مالکین این زمینهای مشاعی 6 نفر و هر کدام‌ دارای سند می باشیم. و تمامی مالکین اصلی که سند به نام‌ انهاست فوت شده اند. وراث یکی از شرکا ملک بخش زیادی از این زمینهای مشاع را که بسیار بیشتر از سهم انهاست در اختیار دارند و حاضر به تقسیم نیستند لذا ما مجبور شدیم درخواست تقسیم مال مشاع را به دادگاه ارایه دهیم. که در دادگاه بدوی پس از دو بار کارشناسی رای به نفع ما مبنی بر تقسیم یا نهایتا فروش مال مشاع صادر شد.
وراث این فرد که حاضر به تقسیم نیستند، شامل همسر و شش فرزند می باشند، که دو نفر‌از فرزندان به استناد بند 4 از ماده 84 قانون ایین دادرسی مدنی درخواست واخواهی کردند که نهایتا پس از برگزاری جلسه دادگاه اعتراض انها رد شد. پس از سپری شدن مهلت 20 روزه مجددا این دو نفر در خواست تجدید نظر کرده و باز هم به بند 4 از ماده 84 استناد کرده اند‌. ولی اینبار در متن اعتراض خود شماره سندی را نیز ذکر کرده اند که ادعا میکنند پدرشان طی آن سند چند ماه قبل از فوت، سند خود را بصورت قطعی به یکی دیگر از فرزندانش انتقال داده است.
لازم به ذکر است که ما در هنگام ارایه دادخواست از این موضوع مطلع نبودیم و حتی در گزارش کارشناسی بر مبنای استعلامات صورت گرفته از اداره ثبت، صرفا به سندی که به نام پدر این افراد وجود داشته اشاره شده است.

لازم به ذکر است که دادخواست ما همانطور که عنوان شد، درخواست تقسیم مال مشاع طبق سند می باشد. و تغییر و تحولی که در سند این خانواده رخ داده، باعث بر هم خوردن سهم الشرکه ما و دیگر شرکا ملک نخواهد شد. تنها اتفاق این است که سند مالکیت ان خانواده به یکی از فرزندان منتقل شده.

حالا با توجه به توضیحات سوال من این است که با توجه به اینکه ما در دادخواست نام پدر این افراد را به عنوان صاحب سند و نام همسر و فرزندانش را به عنوان وراث در ستون خواندگان ذکر کرده ایم، شرایط پرونده به چه صورت خواهد شد و ممکن است که دادگاه تجدید نظر رای به رد دادخواست ما بدهد؟

با تشکر

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام درخواست رد خواهد شد
و شما باید دوباره دادخواست تقسیم مال مشاع به طرفیت فقط مالک اخر
اقامه نمایید