مشاوره حقوقی رایگان - ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری

سلام
مدتی قبل شاکی دو پرونده بودم
که یکی در مرحله بازپرسی رد شد
و دیگری در شعبه بدوی

1- الان می توانم ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری اعمال کنم یا خیر ؟ ( با عنایت به اینکه در ماده مذکور رای قطعی آمده نه رای محکومیت )
2- روال اداری آن چگونه است ؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بله اگر شرایط اعاده دادرسی را داشته باشد می توانید مطرح کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

بله اعمال ماده 477 امکان دارد و باید ابتدا به رئیس دادگستری درخواست و موافقت نماید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام و عرض ادب اگر حکم قطعی شده باشد و شرایط آن را داشته باشید می‌توانید

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
رای قطعی شامل رای محکومیت هم می شود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر شرایط اعاده دادرسی را داشته باشد می توانید مطرح کنید اگر به رای بدوی تجدیدنظر. خواهی نشود قطعی میشود

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛ ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری یکی از موارد اعاده دادرسی را بیان می کند. اعاده دارسی از طرق فوق العاده اعتراض به رای است. براساس ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری، رییس قوه قضاییه تنها شخصی هست که می تواند، در خصوص آرای قطعی صادره از مراجع قضایی که برخلاف شرع صادر شده اند، در دیوان عالی کشور دستور به اعاده دادرسی دهد. اما اشخاص دیگری نیز، در قانون به صورت حصری نام برده شده اند، مانند رییس دیوان عالی کشور که می تواند درخواست تجویز اعاده دادرسی را از رییس قوه قضاییه نماید. در خصوص این ماده، در سال 1398، یک دستور العمل اجرایی نیز به تصویب رسیده است