مشاوره حقوقی رایگان - آیا صرفا بواسطه اجرا نکردن شرط ضمن عقد تحت عنوان تعیین محل سکونت زن میتواند حق طلاق از دادگاه بگیرد؟

با سلام. با توجه به اینکه اینجانب 6 ساله ازدواج کرده ام و هنگام عقد شرط تعیین محل سکونت را به خانم واگذار نموده ام و طی پنج سال گذشته در منزلی سکونت داریم که خودم ساختم و با توجه به اختلافی که در زندگی زناشویی پیش آمده و الان حدود 1 ساله که خانم منزل را ترک نموده و شکایت کرده که با توجه به داشتن شرط میخواهم در شهر دیگری زندگی کنم و دادگاه هم بهش رای داده علی الرغم اینکه محل کار من و خانمم و خانواده ها هر دو در یک شهرستان هستیم. آیا با وجودی که من ماهانه نفقه ایشان را میدهم دادگاه حق طلاق را به ایشان میدهد در صورتی که شرط ضمن عقد را اجرایی نکنم؟

پاسخ ها :

مرضیه شعله سعدی

سرکار خانم مرضیه شعله سعدی :

سلام وقت بخیر.. نه ایشون به صرف داشتن حق تعیین محل سکونت واجد حق طلاق از طرف دادگاه نمیشن و این حق تنها باعث میشه که درصورت زندگی نکردن باشما و تعیین مسکن در محل دلخواه خودشون همچنان واجد نفقه محسوب شن. اما داشتن حق طلاق بحث متفاوتی هست که ارتباطی به مشکل شما نداره.
سوال دیگری بود در خدمتم.

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

تهیه منزل مناسب در شان زوجه و اثاث الییت مناسب از جمله نفقه است که طبق شرط ضمن عقد مکان آن بر عهده زوجه است.منتها با توجه به پرداخت نففه(وجه نقد)ترک انفاق محسوب نمیشود با عنایت به اینکه‌6 ماه ترک انفاق از مواردیست که زن‌میتواند درخواست طلاق نماید ،خیر دادخواست طلاقش پذیرفته نمیشود.فقط شما دادخواست الزام به تمکینتان پذیرفته نمیشود چون ابتدا باید منزل در مکان مورد نظر زوجه تهیه نمایید...

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام شما میتوانید شکایت های متعددی نمایید از نوع کیفری و

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر دادگاه حکم به تهیه مسکن داده باشید و زوجه احرائیه بگیرد و شما اقدام نکنید به استناد حکم مذکور میتواند طلاق بگیرد.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام خیر شرط تعیین مسکن ارتباطی به طلاق ندارد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر شرط تعیین مسکن برای زوجه در عقد نامه قید شده باشد در صورت عدم رعایت زوجه میتواند به استناد ان شرط ضمن عقد خود را مطلقه سازد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر شما موافقت نکنید با اثبات غیر وحرج خانم میتواند دادخواست طلاق دهد