مشاوره حقوقی رایگان - تصمیم گیری در خصوص فروش یا اجاره ی املاک مشاع

با سلام ، 4.5 دانگ از 6 دانگ یک مغازه به نام بنده است، اما متاسفانه شرکی که مالک 1.5 دانگ دیگر است دائماً در حال ایجاد مشکل و مخالفت میباشد. بطوریکه حاضر به فروش سهم خود نیست و حتی در هنگام اجاره دادن ملک دائماً ایجاد مشکل مینماید. لطفاً بفرمائید تصمیم گیری برای ملک مذکور به چه شکلی است ؟ آیا شرک 1.5 دانگ مجاز به اعمال نظر هست یا خیر. جهت تعیین تکلیف یا خرید و فروش آن راهنمایی بفرمائید.
با تشکر

پاسخ ها :

مجید قربانی خوی

جناب آقای مجید قربانی خوی :

سلام بر شما دوست عزیز
تصرف حقوقی یعنی انتقال سهم خودتان از ملک مشاع مشکلی ندارد ولی بدون اجازه شریک تان حق تصرف مادی در ملک مذکور را ندارید.
توصیه می گردد ابتدا به طور مسالمت آمیز مشکل پیش آمده را حل و فصل نماید ولیکن در غیر این صورت، می توانید از طریق طرح دعوی حقوقی مبنی بر الزام به تقسیم اقدام نمایید.
در طرح دعوی حقوقی حتماً از وکیل استفاده نمایید.
موفق باشید.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام نسبت به افراز و یا فروش اول از طریق ثبت و سپس دادگاه اقدام کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود تصرف حقوقی در مال خود جایز است لیکن تصرف مادی منوط به رضایت سایر شرکا است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بله شریک نیز مجاز به اعمال نظر است و شما نمی توانید از شریک بخواهید که سهم خود را به شما بفروشد.
اگر امکان توافق و حل مشکل به صورت دوستانه وجود ندارد با اخذ گواهی عدم افراز دادخواست فروش مال مشاع بدهید .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

می توانید از طریق طرح دعوی حقوقی مبنی بر الزام به تقسیم اقدام نمایید

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

به اداره ثبت مراجعه و درخواست افراز و با گواهی عدم افراز از طریق دفاتر خدمات قضایی دستور فروش مال مشاع نمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام می توانید به وکیل سپرده تا تمام کارها انجام شود

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

طبق اساسنامه و صورت جلسه هیات مدیره باید تعیین سهام شود

حسين  شكريان

جناب آقای حسين شكريان :

تقاضاي تفکیک ملک و صدور سند تفکیکی بدید ثبت اسناد محلتون

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

درود بر شما
به اداره ثبت مراجعه کنید و تقاضای افراز کنید و پس از غیر قابل افراز دانستن ملک از دادگاه تقاضای صدور دستور فروش مطرح ننایبد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

می توانید دستور فروش بگیرید
بله شریک حق اظهارنظر دارد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بله برای تصرف در ملک نیاز به اذن شریکتان دارید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام با اخذ گواهی عدم افراز از اداره ثبت املاک دادخواست تقاضای دستور فروش ملک مشاع غیر قابل افراز بدهید.