مشاوره حقوقی رایگان - سوال حقوقی

با سلام و احترام
بنده واحدی را به صورت پیش فروش از پیش فروشنده ای( پیش خریدار اول) خریداری کرده ام و به علت عدم ساخت و تکمیل آپارتمان دادخواست ساخت و تکمیل و تحویل به دادگاه ارایه کردم که هم پیش فروشنده به بنده و هم سازنده و مالک که قرارداد بنده را امضاء کرده است محکوم به ساخت و تکمیل و تحویل و خسارات تاخیر در تحویل و دادرسی شدند. و در زمان تنظیم سند نیز دادخواست الزام به اخذ پایان کار و صورت مجلس تفکیکی و تنظیم سند و خسارات عدم تنظیم سند در وقت مقرر (۱۳۹۵/۱۱/۳۰) به دادگاه ارایه کردم که دادگاه هر دو را محکوم به اخذ پایان کار و تنظیم سند رسمی و خسارات قرارداد و دادرسی کرد.حالا با توجه به اینکه ساختمان نیمه کاره مانده است و بنده تا حالا ۱۵۴ میلیون تومان به پیش فروشنده پرداخت کرده ام آیا می توانم طبق ماده واحده های ۴۶ و ۴۷ اجرای احکام مدنی قیمت کارشناسی روز واحد خودم را از پیش فروشنده به بنده بگیرم یا نه؟با توجه به اینکه بنده ثمن معامله را پیش فروشنده داده ام. و ساختمان در موقعیتی هست که کسی حاضر به تکمیل آن نیست.بسیار از زحمات شما عزیزان سپاسگزارم.

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

همه چیز بستگی به قرارداد تنظیمی بین شما دارد. اگر حق فسخ و مطالبه ثمن در صورت تکمیل نشدن در قرارداد پیش بینی شده باشد این امکان را دارید. لذا به مواد مورد نظر شما در اینجا استناد نمی شود. در هر حال اگر قرارداد به دلیل تخلف پیش فروشنده فسخ شود، باید خسارت را به پیش خریدار پرداخت کند و پول خریدار را به قیمت روز حساب کرده و بپردازد.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
قطعا مشمول ماده 46 قانون اجرای احکام مدنی نخواهد شد چرا که این ماده تصریح دارد " محکوم به عین معین بوده و تلف شده و یا به آن دسترسی نباشد ..." که در خصوص واحد شما نه آن واحد تلف شده و در دسترس هست ...
در خصوص ماده 47 می توانید به اجرای احکام درخواست بدهید با هزینه محکوم علیهم خودتان واحد را تکمیل کنید ...