مشاوره حقوقی رایگان - مالک و مستاجر

سلام وقت بخیر مادر من خانه ای اجاره داده که مستاجر آبان سال 1400 باید خانه را تخلیه می کرد مادرم با مستاجر برای تمدید به توافق نرسید و مستاجر می گفت که باید 25 درصد به خاطر شرایط کرونا اجاره افزایش یابد که مادرم موافق نبود چون اجاره پایین بود مستاجر خانه را تخلیه نکرد و مبلغی رو به عنوان اجاره واریز و به میل خود مقداری را واریز کرد مادرم شکایت کرد و دادگاه حکم داد که مستاجر باید خانه را اردیبهشت 1401 تخلیه کند حال مستاجر اسفند 1400 تماس گرفته و گفته که اجاره رو زیاد واریز می کرده و طبق قانون 25 درصد ماهی یک میلیون کم خواهد کرد و اجاره این ماه را با کاهش سه ماهی که خودش می گوید سه میلیون اضافه ریخته واریز می کند واینکه به جای اردیبهشت 1401 تمایل دارد که اسفند 1400 تخلیه و پول پیش را دریافت کند سوال من اینست 1ول با توجه به اینکه این چند ماهی که فرد اضافه در خانه بوده با وجود عدم رضایت مادر من از اشغال خانه و اجاره واریزی بعد از پایان قرارداد حق این رو داره که اجاره این سه ماه رو که می گوید یک میلیون اضافه در هر ماه واریز کرده را کم کند یا نه چون مادرم گفتند که اگر این کار را بکنی از پول پیش شما این مبلغ را کم خواهم کردومستاجر گفت من قبول ندارم و دوم اینکه ما باید پول پیش ایشان را طبق رای دادگاه تا اردیبهشت فراهم کنیم درسته شما فکر می کنید به علت وجود کرونا چه نتیجه ای حاصل می شود
ما میزان اجاره را مکتوب نکردیم و شفاها صحبت کردیم و اینکه ایشان 3 سال در خانه مستاجر بوده و بعد از سال اول ما کتبا مبلغ اجاره با هم مکتوب نکردیم حال رئیس شورای حل اختلاف می گوید با اینکه حکم دادند که این فرد باید اردیبهشت 1401 خانه را تخلیه کند اگر شما الان در اسفند ماه پول پیش ایشان را پرداخت نکنید تا خانه را تخلیه نماید ایشان در سال آینده می توانند خانه را تخلیه نکرده و اجاره را طبق سال اول پرداخت کند که مبلغ پایینی است .چون از آن سال بعد شما اجاره نامه را تمدید نکردید شما باید اردیبهشت اگر ایشان خانه را تخلیه نکرد پول پیش ایشان را به صندوق واریز کرده و از این به بعد فقط اجرت المثل را پرداخت کند که روزی 100 هزار تومان است و ایشان می تواند خانه را تخلیه ننماید

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطابق مصوبه ستاد ملی کرونا نهایت با25 درصد افزایش اجاره بها تمدید می‌گردد مگر مستاجر از شروط قراردادی تخلف کند یا موجر نیاز شخصی خود را اثبات نماید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام در صورت پایان قرار داد اجاره ، موجر فقط حق مطالبه 25 درصد افزایش اجازه بها را خواهد داشت
و در پایان قرار داد و تخلیه خانه ، موجر مکلف است مبلغ رهن مستاجر را پرداخت نماید و

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
طبق مصوبه دولت موجر فقط حق مطالبه 25 درصد افزایش اجازه بها را دارد.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

طبق مصوبه 25 درصد لحاظ می شود گرچه ممکناست گتهی مورد قبول واقع نشود اما پول پیش در اتمام قرارداد باید پرداخت شود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

مطابق مصوبه ستاد ملی کرونا نهایت با25 درصد افزایش اجاره بها تمدید می‌گردد مگر مستاجر از شروط قراردادی تخلف کند یا موجر نیاز شخصی خود را اثبات نماید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اسناد و مدارک شما جهت اظهار نظرحقوقی قابل بررسی می‌باشد