مشاوره حقوقی رایگان - صدور قرار عدم صلاحیت رسیدگی

با سلام
من یک پرونده ای حقوقی داشتم بر علیه یک شرکت پخش دارو که نمایندگی انحصاری توزیع در استان گیلان را طی قرارداد 5 ساله منعقد نمودم و در مقابل آن اقدام به اجاره سوله و تبدیل آن به شکل استاندارد ماده 20 سازمان غذا و دارو کردم به طوری که در اولین بازدید تایید و مجوز توزیع من صادر گردید پس از واریز وجه فاکتور و درخواست ارسال دارو شرکت خودسرانه قرارداد را نقض و با شخص دیگری قرارداد بست بنده پس از اطلاع از موضوع چند بار با ارسال اظهار نامه شرکت را به اجرای مفاد قرارداد دعوت نمودم اما هیچ پاسخ و ترتیب اثری واصل نگردید تا اینکه در تاریخ 1400/01/05 از شرکت شکایت نمودم و از آنجا که محل شرکت در شهرستان فردیس می باشد اما محل اجرای قرارداد و تعهد تحویل دارو در استان گیلان که در هنگام ارسال شکوائیه به ماده 13 قانون آیین دادرسی مدنی استناد نموده و پس از تشکیل اولین جلسه رسیدگی با اشاره به بندی از قرارداد که محل تحویل دارو از طریق شرکت را انبار شعبه یا نماینده (طرف دوم قرارداد) قید کرده بود قاضی پرونده مجاب به رسیدگی شدند و در مرداد ماه 1400 طی ابلاغیه ای از نو فاکتورها و لیست حقوق پرسنل و سایر هزینه ها و خسارات و ... را خواستند که ارسال و ضمیمه پرونده گردید در روز 1400/07/28 جلسه دوم رسیدگی برگزار و کلیه موارد از نو بررسی گردید و قاضی پرونده به درخواست عدم صلاحیت وکیل شرکت ترتیب اثر نداده اما پس از گذشت 8 ماه از زمان مطرح شدن پرونده امروز 1400/08/19 قرار عدم صلاحیت رسیدگی صادر نموده است. سوال من این است که آیا با وجود اینکه محل اجرای قرارداد استان گیلان میباشد صدور چنین قراری بعد از 8 ماه از تاریخ مطرح پرونده قانونی است؟ آیا امکان نقض قرار در دادگاه تجدید نظر متصور می باشد؟ با تشکر و سپاس از حسن توجهتان

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر مرجعی که پرونده در ان شعبه ارسال میگردد بعد از بررسی خود را صالح رسیدگی نیز نداند مرجع تجدید نظر در خصوص دادگاه صالحه اتخاذ تصمیم خواهد نمود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

درود مستحضر باشید اگر دادگاه خود را صالح تشخیص دهد رسیدگی در غیراینصورت پرونده جهت مشخص شدن دادگاه صالح می رود تجدیدنظر

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله صدور قرار عدم صلاحیت قانونی است و اگر دادگاهی خود را صالح نداند قرار عدم صلاحیت صادر و پرونده را به دادگاه صالح ارسال خواهد کرد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

اگز دادگاه خود را صالح بداند رسیدگی والا جهت تشخیص مرجع صالح به تجدید نظر میرود‌

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام در فرصت باقی مانده به قرار صادره اعتراض کنید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
به قرار اعتراض دهید

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

پرونده به مرجع صالح ارسال میشود مرجع مربوط اگر خود را صالح بداند وارد رسیدگی شده و در غیر اینصور پرونده به مرجع مربوطه جهت رفع اختلاف در صلاحیت ارسال خواهد شد

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
ایراد به عدم صلاحیت محلی یا ذاتی باید تا پایان اولین جلسه دادرسی مطرح گردد . اما در فرض سوال شما که بعد از مهلت مقرر ایراد گرفته شده به نفع شما بوده که هر چه زودتر پرونده به مرجع صالح ارسال گردد تا باعث اطاله بیش از حد دادرسی نشود چرا که ماده 352 آئین دادرسی مدنی بیان می کند : هر گاه دادگاه تجدید نظر دادگاه بدوی را فاقد صلاحیت ذاتی یا محلی بداند رای را نقض و پرونده را جهت رسیدگی به مرجع صالح ارسال می کند بنابراین اگر دادگاه بدوی ایراد عدم صلاحیت را نمی پذیرفت و رسیدگی می کرد وکیل ایشان در مرحله تجدیدنظر دوباره ایراد می گرفت و رای نقض می شد و باعث اطاله بیشتر می شد .