مشاوره حقوقی رایگان - عرض سپاس و در خواست راهنمایی مجدد

با سلام
با عرض تشکر از راهنمایی شما عزیزان در خصوص سوالی که در رابطه با خرید دو قطعه زمین در سال 81 داشتم .
چند راهنمایی دیگر از حضور شما درخواست دارم که در صورت امکان مساعدت فرمائید .
1- آیا برادر را به عنوان شاهد می توان در دادگاه معرفی نمود ؟
2 - سوالم در درخواست راهنمایی قبلی این بود که آیا می توانم فایل صوتی را با که وکیل طرف مقابلم در آن صراحتا به کلاهبرداری موکل خویش اذعان داشته و خواستار سازش ما با ایشان می باشند را به دادگاه ارائه نمایم ، شما پاسخ فرمودید که می توانم به عنوان یک اماره ارائه نمایم . سوال جدیدم این است که آیا ارائه این فایل به دادگاه ، از سوی دادگاه و وکیل مذکور ، مشکلی برای من ایجاد نمی کند که چرا اقدام به ضبط صدا کرده م ؟
3- آیا بر علیه متصرف فعلی ملک که آن زمان ( سال 81 ) خودش به عنوان شاهد قولنامه های ما را امضا نموده اقامه دعوی نمائیم یا خیر ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ لطفا عنوان دادخواستی که باید ارائه دهیم چه خواهد بود ؟
با تشکر
موسوی

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

قاضی درجه خویشاوندی را می پرسند ولی اینطور نیست که شهادت برادر را به کلی موردپذیرش قرار ندهند. در قوانین سابق یکی از موارد جرح (زیر سوال بردن) شاهد رابطه خویشاوندی بوده که در قوانین جدید از آن سخنی به میان نیامده البته عده ای هنوز به غیرقابل استماع بودن شهادت بستگان اعتقاد دارند. اگر قاضی هم شهادت برادر شما را نپذیرد حداقل به عنوان مطلع و یا اماره ای(دلیل) موردپذیرش قرار خواهند داد. در هر حال بستگی به قاضی دارد و در استناد رای خود به شهادت برادر شما مختار است. البته اگر که به عنوان شاهد پای قولنامه را امضا کرده باشند احتمال پذیرش بیش تر است. در قوانین ایران جرم انگاری برای ضبط صدا به وسیله اشخاص عادی انجام نشده است اما تحت شرایطی ممکن است عنوان مجرمانه دیگری بگیرد که مورد شما شامل آن نمی شود و شما می توانید صدای ضبط شده را ارائه دهید. البته فیلم و پیامک اماره های قوی تری هستند. شما در ابتدا باید در پی اثبات حق خود باشید و همه چیز بستگی به رای دادگاه دارد و در صورت پذیرش وجود قولنامه ها و پرداختی های شما و اثبات فروش مال غیر در شکایت کیفری، آن گاه می توانید دلایل (شاهد بودن ایشان در آن قولنامه ها و...) خود را برای اثبات سوءنیت و آگاهی خریدار به تعلق مال به شما در دادگاه ارائه کنید که در صورت اثبات، ایشان هم به عنوان معاون جرم فروش مال غیر مجازات خواهند شد. در پرونده شما اگر پرداختی هایی هم که بابت سه قولنامه قبل از قولنامه اصلی داشته اید از طریق واریز به حساب ایشان یا چک مشخص بوده و دستی نبوده است با گرفتن صورت حساب پرداختی ها از بانک می توانید به قاضی ارائه دهید.