مشاوره حقوقی رایگان - تغییر رای دادگاه

باسلامخدمت شما خوبان
سال 83 یه قطعه زمین از x به صورت قولنامه ای خریدم،سال 90 y با سند اومد و زمینشو قانونی گرفت،بعد از شکایت از x که مال غیر فروخته،دادگاه رای بر این داد که طبق ماده390-391 قانون مدنی،آقای x عین پولی که سال 83دادم رو بهم بده به اضافه هزینه جوازی که از شهرداری برای ساخت گرفته بودم و به اضافه هزینه دادرسی
حالا بر اساس تورم موجود در جامعه بنده از اون زمین 80 متری که 9میلیون خریده بودم الان با این پول فقط میتونم در همون محله 5-4 متر از اون زمین رو بگیرم
تجدید نظر هم دادم ولی باز همون رای صادر شد
با گشتن تو سایت شما متوجه شدم برج7 سال 93 رای وحدت رویه شماره 733
میگه بجز اصل پول باید غرامت (قیمت به روز زمین) نیز پرداخت گردد
در ضمن در منطقه ما 80-90 درصد معاملات زمین و ملک طبق قولنامه انجام میشه
و بنده از مال غیر بودن زمین اطلاع نداشتم

سوال من از خدمت شما اینه
الان میتونم زمین و یا حداقل قیمت به روز اون رو زنده کنم؟؟؟؟
چون واقعا با این رای دادگاه بنده زندگیمو از دست دادم و الان سالهاست مستاجرم

با تشکر از زحمات شما...

پاسخ ها :

دادراه

دادراه:

استان :

این رای وحدت رویه وجود دارد ولی متاسفانه در پیگیری این پرونده ها در دادگاه ها رویه یکسانی وجود ندارد و اکثریت قضات فقط حکم به پرداخت اصل ثمن و هزینه هایی مانند شهرداری، دارایی و... می دهند. در رابطه با غرامت عده ای محاسبه غرامت را قیمت به روز زمین می دانند و عده ای دیگر نیز محاسبه غرامت را بر مبنای تورم و کاهش قیمت ثمن و کاهش قدرت خرید مشتری و در واقع مجموع سبد کالای اساسی می دانند. در هرحال عدالت اقتضا می کند که موضوع استرداد ثمن را به کارشناس ارجاع دهند و با در نظر گرفتن تغییر قیمت و یا بر مبنای تورم یا کاهش قدرت خرید مشتری یا همان کاهش قیمت ثمن، غرامت را محاسبه کند و براساس آن حکم صادر شود. موفقیت در این گونه پرونده ها بستگی به قاضی رسیدگی کننده دارد که کدام رویه را اجرا کند و همچنین وجود وکیل زبردست که با استدلالات و استنادات خود قاضی را به سوی رویه صحیح تر سوق دهد.