مشاوره حقوقی رایگان - چک جعلی

با سلام. اگر شخصی بدهکار مبلغ بدهی خود را بر روی کاغذی که کاملا شبیه به چک است بنویسد ولی در واقع چک نباشد و کپی از چک باشد و بصورت جعلی باشد و ضمنا در کنار مبلغ هم درج کرده باشد بابت سود پول، عنوان اتهامی و جرم صورت گرفته چیست؟آیا بدهکار می تواند از درج کلمه سود قصد تهمت رباخواری را به طلبکار بزند؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. اگر عینا با تمام جزیات شبیه چک باشد که بطوری که نتوان تشخیص داد جرم جعل و استفاده از سند مجعول است. اما قید کلمه بابت سود پول ممکن است سود ناشی از قرارداد مضاربه باشد و ...

یک وکیل

با سلام بر روی کپی جعل واقع نمی شود، همچنین هر نوع توافقی بین دو نفر مبنی بر گرفتن زیاده تر از وجه پرداختی می تواند ربا نام گیرد اما موضوع این است که ربا دهنده و ربا گیرنده هر دو مجرمند پس اگر بدهکار علیه شما شکایت کند خودش نیز متهم است.

یک وکیل

همچنین لازم به ذکر است قید هر نوع کلمه ای به عنوان سود بیانگر ربا نیست،لطفا توضیح تکمیلی در این مورد ارایه فرمایید.

یک وکیل

بنده فکر می کنم چنانچه کپی کاملا نطبق با اصل تهیه شده بطوری که دریافت کننده نتواند تشخیص دهد که کپی ست یا اصل جرم جعل و استفاده از سند مجعول واقع شده درست مثل اسکناس تقلبی و واقعی.

یک وکیل

سلام " ما در فتوکپی و تصویر اسناد که تصدیق برابر با اصل نشده باشند جرم جعل نداریم چونکه فتوکپی ارزش حقوقی و قضائی ندارد . و اما پرداخت و دریافت هر سودی ربا نیست مگر نامشروع باشد و اگر دریافت و پرداخت سود ناشی از عملیات بدون ربا همچون مضاربه باشد نه تنها جرم نیست و مجازاتی ندارد بلکه نامشروع هم نیست .

یک وکیل

همانطور که همکاران فرمودند جعل در کپی اسناد صورت نمی گیرد اما جعل در کپی اسناد یعنی شما کپی سندی را تهیه و سپس مندرجات آنرا تغییر دهید. اما در سوال شما تغییری در کپی صورت نپذیرفته بلکه چکی تقلبی به شما داده شده و با استفاده از چک تقلبی قصد کلاهبرداری از شما را داشته. از نظر بنده شما در شکایت خود عنوان اتهام را بیان ننمایید و این را به بازپرس واگذار کنید اما چنانچه مجبور به ذکر عنوان هستید هر سه عنوان جعل, استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری را قید بفرمایید.

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

جواب سوال اول جعل و اقدام برای کلاهبرداری
جواب سوال دوم بله می تواند.
در هر حال در صورت نیاز به مشاوره بیشتر شما می توانید
با یکی از همکاران محترم دادراه و یا شماره تماس ذیل بین ساعات 18 الی 20 تماس حاصل فرمایید
قبل از تماس پیامک ارسال دارید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با توجه به حساسیت موضوع توصیه می کنم جلسه ای داشته باشیم تا در صورت امکان بهترین راهکار را جهت حل موضوع بررسی ونتیجه به صورت حضوری اعلام شود.(هزینه موارد فوق جهت جلسه مشاوره است)

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
موضوع فوق تنها در صورتی جنبه کیفری پیدا میکند که ان کاغذ از هر حیث شبیه چک باشد به گونه ای که به صورت عتدی و طبق عرف نتوان انرا از چک تشخیص داد در غیر اینصورت عنوان مجرمانه ای برای طرف مقابلتان قابل تصور نیست چون بهرحال جنس کاغذ چک نیز با کاغذ عادی متفاوت بوده و قابل تشخیص میباشد مگر اینکه همانطور که خدمتتان عرض کردم به طریق کاملا حرف ای این شبیه سازی صورت گرفته باشد چون در اینصورت نمیتوان گفت که جعل در کپی صورت پذیرفته(که در انصورت جرم نخواهد بود)بلکه یک شبیه سازی به قصد فریب طرف مقابل صورت گرفته است که در صورت جمع بودن سایر شرایط میتوان با عنوان جع و استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری شخص رو تحت تعقیب قرارداد
البته همونطور که عرض کردم باید سایر شرایط از جمله سونیت عام و خاص ایشان هم به اثبات برسد
ضمنا درج عنوان سود لزوما به معنای ربا نبوده و نیست و ایشان باید ربا را اثبات نمایند و بر طبق فرمایش همکار محترم سرکار خانم جرجانی در صورتیکه قصد زدن همچین اتهامی رو به شما داشته باشند خودشان هم به همان اندازه در این جرم شریکند و مجازات ان برای دو طرف است

علی زارع آب باریک

جناب آقای علی زارع آب باریک :

با سلام نیاز به بررسی مستندات دارد