مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه سرقفلی

سلام
ما یه مغازه داریم که به عنوان سرقفلی از سال 1348 دست پدر و عموم بوده(3 دانگ 3 دانگ)مالک اول سال 56 نوسازی کرده و مغازه رو پس داده
اما سال 74 ملک به فروش رسیده
و حال از آن سال مالک جدید با ما قراردادی ننوشته امسال هم با تقاضای احداث بنا قصد تخلیه رو داره
درضمن از مالک قبلی ما نامه داریم که من ملک را واگذار نمودم وحق عوض کردن شغل
و واگذاری به غیر را هم قید کرده
به نظر شما چه کار کنیم؟؟؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام " به استناد بند 1 و 2 ماده 15 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356 موجر در فرض سوال شما تحت شرایطی می تواند تخلیه محل کسب و پیشه شما را با پرداخت حق کسب و پیشه مستاجرین از دادگاه تقاضا نماید : 1- تخلیه به منظور احداث ساختمان جدید مشروط بر اینکه پروانه ساختمانی یا گواهی شهرداری مربوط ارائه شود و شهرداریها مکلفند در صورت مراجعه مالک با رعایت مقررات مربوط پروانه ساختمان و یا گواهی مورد نظر را صادر و به مالک تسلیم نمایند . 2- تخلیه به منظور احتیاج شخص موجر برای کسب یا پیشه یا تجارت

یک وکیل

پاسخ همکارم کامل می باشد

یک وکیل

با سلام ماده استنادی همکاران محترم درست بوده و مالک حق تخلیه دارد و به شما حق سرقفلی یا به تعبیر قانون 56 حق کسب و پیشه تعلق میگیرد و اگر مالک ظرف مدت ششماه اقدام به احداث ساختمان جدید نکند یا تا یکسال به دلیلی که درخواست تخلیه ملک را نموده عمل ننماید شما می توانید بر طبق ماده 16 همان قانون درخواست یکسال اجرت المثل نمایید.

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

وقتی قراردادی وجود ندارد حق سرقفلی و کسب و ÷یشه هم وجود ندارد مگر تراضی طرفین

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با توجه به حساسیت موضوع سرقفلی توصیه می کنم جلسه ای داشته باشیم تا در صورت امکان بهترین راهکار را جهت حل موضوع بررسی ونتیجه به صورت حضوری اعلام شود.(هزینه موارد فوق جهت جلسه مشاوره است)

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
مالک تحت شرایطی حق تخلیه مغزاه شمارو دارند که همونطور که همکاران فرمودند احداث ساختمان جدیدهم جز اون موارده ولی برای اینکار باید پروانه ساختمانی یا گواهی شهرداری ارایه گردد