مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی

با سلام. مادر بنده شش دانگ عرصه و اعیان بدون ارزش حق سرقفلی یک باب مغازه رو از طریق مزایده خریده است. حالا متوجه شدیم همون مغازه سرقفلی هم دارد که به نام همون مالک قبلی هست و عملا ما نمیتونیم از مغازه استفاده کنیم. یعنی چون ملکیت و سرقفلی مال یک مغازه هست نمیتونیم استفاده کنیم. حالا ما میتونیم درخواست فروش شش دانگ با حق سرقفلی رو از طریق مزایده بخواهیم؟
آیا عدم افراز لازم هست؟ چون شش دانگ سند به نام مادرم هست.
چطوری میتونیم مغازه رو تخلیه کنیم؟

پاسخ ها :

سيدمحمدحسين  نجيبي

جناب آقای سيدمحمدحسين نجيبي :

با سلام .
اگر صلح سرقفلی بعد از سال 1376 اتفاق افتاده باشد ،به محض اتمام مدت اجاره میتوانید با پرداخت حق سرقفلی به قیمت روز ، حکم تخلیه مستاجر را اخذ کنید .
اما درصورتیکه اجاره مربوط به قبل از سال 1376 باشد ،تنها در موارد مصرح در مواد 14 و 19 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 مانند انتقال مورد اجاره به غیر بدون حق انتقال ، تعدی و تفریط در مورد اجاره ، اخذ مجوز جهت ساخت آپارتمان ، میتوانید حکم تخلیه عین مستاجره را اخذ کنید .
موفق باشید